Blaaskapel BK uit Utrecht.
Music Enterprise

Blaaskapel BK uit Utrecht.


In het voorjaar 1977 werden Frans van Valkenburg en Louis van Loenen benaderd door de Utrechtse Carnavalsvereniging in oprichting t.w. De Lappiedollers met het verzoek of zij voor muzikanten konden zorgen voor het komende carnaval.
Omdat zowel Frans als Louis lid waren van het Fanfarecorps Aurora werd geprobeerd om daar wat muzikanten te vinden. Echter het vinden van muzikanten viel niet mee maar zij bleven doorzoeken, mede omdat zij beloofd hadden om op de eerste carnavalsavond voor muziek te zorgen. Muzikanten van het eerste uur waren o.a. Frans van Valkenburg, Louis van Loenen, Jo van Valkenburg, Hans van der Velden, Ries Kers en Theo vd Mark. De eerste avond naderde al snel en gerepeteerd hadden we nog niet. Door hulp van muzikanten van de blaaskapel De Strooibumpkes (toen nog De van Olderens) konden wij die avond toch de eerste geluiden van De Brulkikkers laten horen. Zonder die hulp hadden we het nooit gered en was het misschien ook niet zover gekomen om de blaaskapel verder uit te breiden. 

Na enige tijd werd de kapel uitgebreid met John Goedee, Bennie de Graaf, Gijs van Nimwegen, Henk van Lint en Bert Boekhout terwijl er ook weer enkele muzikanten vertrokken. Vlak daarna kwamen ook Ome Karel van Olderen, zijn zoon Karel en zijn kleinzoon Karel bij de kapel. Het fundament voor de blaaskapel was dan ook een feit. De eerste jaren speelden we bij C.V. De Flaarisse, Casimierfuivers en de Zwarte Katers. Na enkele zeer succesvolle jaren kwam er een breuk en bleven er nog 6 muzikanten over. Toch wilden de CV De Weergodden uit De Bilt, met animator Harry Leenman, graag met ons in zee gaan, vertrouwend dat wij een volledige kapel konden samenstellen. Dit is ook gelukt en hebben dan ook vele jaren met plezier in De Bilt gespeeld. In deze periode waren er ook mindere momenten. Zo moesten wij afscheid nemen van Louis van Loenen en Karel van Olderen sr (Ome Karel). Mensen waarvoor veel respect was en altijd klaar stonden voor de kapel. Zij zijn te vroeg heen gegaan.

Halverwege de jaren in De Bilt kwam er heel wat verjonging in de kapel. Diverse mutaties hebben er toen plaatsgevonden. Goede muziek was erg belangrijk maar vooral de lol en het plezier stond voorop. De Brulkikkers werden ook steeds bekender in het land. Was het voorheen een Utrechtse blaaskapel… ik denk dat inmiddels vele mensen de naam Brulkikkers wel eens hebben gehoord. Want niet alleen tijdens het carnaval kon je de Brulkikkers horen maar het gehele jaar verzorgden zij optredens in binnen- en buitenland. Optredens waar nog steeds over gesproken wordt en zeker ook door de muzikanten zijn o.a. Carolienensiel, Bottrop (Duitsland), Internat. weekend J&J (Engeland), Nacht van Oranje, Jaarfeesten Utrechts Studenten Corps, Schuttersfeest Hannover en nog veel meer.

De Brulkikkers bestaan dit jaar alweer 40 jaar en zijn een hechte groep muzikanten die goed op elkaar zijn ingespeeld.
Kortom De Brulkikkers zijn een groep mensen die zowel musicaliteit als sfeer en gezelligheid hoog in het vaandel hebben staan en die van uw feest een nog groter feest maken.

 

Prijs: op aanvraag