Accordeonist Vedant gezellige meezingers voor ieder wat wils


Biografie:

Begin:

Vedant is op 8 jarige leeftijd begonnen met accordeon les. Hij heeft op 12 jarige leeftijd van zijn oma een accordeon gekregen die voor die tijd (1958) erg duur was. Het was een Scandalli die met de hand gemaakt was in Italië en het was de eerste van 45 stuks. Dit is het instrument waar hij nog steeds op speelt en diverse concerten geeft in binnen en buitenland. In de begin 60 ger jaren vormde hij met diverse Conservatoriumleerlingen een dansband en trad op in diverse etablissementen, bijvoorbeeld Volksparkhotel in Enschede op zondagmiddag tijdens Thee Dansant , in die tijd erg populair bij een kopje thee een dansje doen. Hij is verder ge-
gaan met opleidingen en verwisselde diverse bands waarbij hij ook begon met het begeleiden van artiesten.

Professionele vervolg:

Een korte periode (3 jaar) begin 1972 heeft hij in Venlo gewoond en speelde daar in diverse bands/combo’s en viel in bij bestaande groepen waaronder de bekendste de Les Humphry Singers was en hij op het eiland Sylt en op grote evenementen in West-Duitsland voor muzikale begeleiding zorgde. In 1975 kwam hij weer terug in Enschede en na in diverse trio’s en duo’s te hebben gespeeld werd hij door de plaatselijk bekende zanger Herman Lippinkhof gevraagd in zijn begeleidingsband te komen spelen. Dat was het begin van de professionele kant van het vak. Herman was bekend van zijn gouden plaat “ De Karavaan” en er werden al gauw meerdere Nederlands talige singles en een Langspeel plaat opgenomen. Ook waren er veel  radio en tv optredens bij de Tros enz. waar hij aan meegewerkt heeft. Op veel optredens en showavonden begeleiden ze diverse zangers waaronder André Hazes  Sr, Denny Cristiaan, Benny Neyman en Corry Konings e.a.. Ook waren ze veel in de studio’s te vinden voor opnames en inspelen van platen o/a/ in de Wisseloordstudio’s in Hilversum met Sandra Reemer en in de Grote Studio van Catharina Valente in Keulen en ook in kleinere studio’s in binnen en buitenland.

Ook in dansorkesten als Victor Silvester en Remon van het Groenewoud heeft hij menigmaal ingevallen bij grote optredens. In 1986 is hij gestopt om gezondheids redenen. Hij werkt nl ook nog voor het Ministerie van Financiën (Nederlandse Douane). Hij had veel kennis en ervaring in opsporing en controles en werd teamleider bij diverse teams zoals drugopsporing, FIOD, Kustwacht en op Schiphol bij de 100% controles.

Heden ten dagen:

In 2013 heeft hij de accordeon weer opgepakt en kwam hij diverse (oude) bekenden in de mediawereld tegen, die hem aanmoedigden weer muziek te gaan maken. Eerst in diverse studio’s daarna wat Shantykoren begeleiden. Maar het begeleiden van artiesten en optreden in concerten was toch wel de favoriete kant van het vak. En aldus geschiedde; met diverse goede musici zijn we nu bezig met een muziekproductie voor het 60+ publiek met bekende en populaire nummers te brengen die in de vorige eeuw bekendheid hadden en nu voor dat publiek nog steeds populair zijn in een nostalgisch jasje. Op een professionele manier gebracht. Ook arrangeert en produceert hij diverse muzikale evenementen.

De combinatie’s waarin hij nu optreed:

1:         Als solist

2:         Met een duo  (2 accordeonisten of met een gitarist, trompettist) 

3:         Met een combo  (  drums, bas, piano, gitaar en een blazer –trompet-fluitist)
            wel of niet met een focalist(e).

 

 

Prijs: op aanvraag

Zoek uw artiest

Trefwoord:
Datum:
Soort:
Prijscategorie: