The Busquito's


The Busquito's

Drie jonge, professionele, aanstormende talenten en 1 oude rot die elkaar al jaren uit de vruchtbare Haarlemse muziekscene kenden, besloten samen te gaan spelen en te gaan ‘Busken’
Haarlemmers hebben de bijnaam ‘muggen’, en dus was de naam van de band snel gevonden. 
The Busquito’s
Het hart van de band bestaat uit de geweldige violist Jelle van Tongeren (Winnaar van de gouden “Satchmo”, Jimmy Rosenberg, Hot Club De Frank, Unza Unza Orkest*R) en saxofonist Thomas Streutgers (Winnaar v/d Bigg Bos Award, Tommy Tornado, JZZZZZP, Rude Rich & The Highnotes, The Soulsnatchers). Twee geweldige instrumentalisten die ondanks hun jonge leeftijd al op podia en festivals in heel Europa en daarbuiten speelden. Om dit swingende kwartet compleet te maken werd gitarist Daniel Versteegh en contrabassist Ronald de Jong (genomineerd voor Beste Bluesbassist van 2010!, Arthur Ebeling, Boyd Small, Shane Mac Gowan) gevraagd de gelederen te komen versterken.
De Busquito’s is een gekke, grappige, geweldige, swingende, buskende band die een glimlach op ieders gezicht zal toveren.
De Busquito’s spelen een zeer gevarieerd repertoire dat een periode van bijna honderd jaar bestrijkt. Van de ‘Roaring Twenties’ tot gistermiddag.
Liedjes van Disney, Django Reinhart, The Mills Brothers, Louis Prima, Sonny Rollins, and Irving Berlin, om er zomaar een paar te noemen.
Hun straatact waarbij de gehele backline met accu op gepimpte rollators wordt rondgereden is dus uitermate geschikt voor straat (theater) festivals of kleine akoestische locaties . 
Maar ook op een groot podium met normale backline staan De Busquito’s als een huis, zoals reeds bewezen op diverse jazzfestivals in binnen en buitenland.
Luister naar hun nieuwe CD: "Wicky-Wacky-Woo"., of hun tweede: “Wicky-Wacky-Too” en je bent om!
Er gaan geruchten dat er in het diepste geheim aan een kerstcd gewerkt wordt: werktitel “Wicky-Wacky-Tree” 
Maar pas op! Morgen spelen De Busquito’s misschien bij jou op de stoep….!

Prijs: op aanvraag

Zoek uw artiest

Trefwoord:
Datum:
Soort:
Prijscategorie: